Reklama

Kinga Duda zrobiła wesele w Pałacu Prezydenckim. Za to menu zapłacą podatnicy


W miniony weekend miała miejsce wyjątkowa ceremonia, której szczegóły do ostatnich chwil były utrzymywane w ścisłej tajemnicy.


Jak podają portale Shownews.pl oraz „Super Express”, córka prezydenta Andrzeja Dudy – Kinga Duda – wyszła za mąż.

Uroczystość odbyła się w sobotnie popołudnie w Pałacu Prezydenckim w Warszawie, a na opublikowanych zdjęciach widać pannę młodą w klasycznej, białej sukni ślubnej i z bukietem kwiatów.

Pałac Prezydencki jako miejsce ślubu

Wybór miejsca nie był przypadkowy. Pałac Prezydencki zapewnił nie tylko dyskrecję, ale również bezpieczeństwo, co – ze względu na status rodziny panny młodej – miało istotne znaczenie.

W ceremonii udział wzięła wąska grupa bliskich osób, w tym dziadkowie Kingi Dudy – Jan i Janina Dudowie. Łącznie obecnych było około 50 gości.

Jak donosi „Super Express”, ceremonia ślubna mogła odbyć się w pałacowej kaplicy pod wezwaniem Najświętszej Maryi Panny, mieszczącej się na parterze budynku. Przyjęcie weselne prawdopodobnie odbyło się w zabytkowym ogrodzie, należącym do rezydencji.

Kim jest mąż Kingi Dudy?

Wybrankiem Kingi Dudy jest Mateusz, prawnik starszy od niej o cztery lata. Mężczyzna dotychczas pozostawał poza światłem reflektorów. Z informacji podanych przez media wynika, że ukończył University of Cambridge, posiada stopień doktora nauk prawnych, a obecnie wykłada prawo w Polsce.

Według Shownews.pl para zaręczyła się już wcześniej, jednak zarówno Kinga Duda, jak i jej partner konsekwentnie unikali medialnego rozgłosu. Ślub był więc naturalnym krokiem w ich relacji – zorganizowany z dala od blasku kamer, ale z zachowaniem tradycji i elegancji.

Utrzymanie ślubu w tajemnicy przez tak długi czas to nie lada osiągnięcie. Choć Kinga Duda od lat jest rozpoznawalna, konsekwentnie stawia na prywatność. Ślub był symbolicznym podsumowaniem tej postawy – elegancki, kameralny, ale bez medialnej pompy.

Ekskluzywne menu na weselu Kingi Dudy

Gościom zaserwowano eleganckie, starannie dobrane menu, które łączyło nowoczesną kuchnię z lokalnymi akcentami. Wśród dań znalazły się:

  • mus z wędzonego pstrąga z kalarepką i piklowaną rzodkiewką,

  • tatar z polędwicy wołowej z siekaną szalotką, piklami i sosem diżońskim,

  • carpaccio z pieczonych buraków z musem z orzechów włoskich i kwiatami bratków.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Źródło: Polskie Radio 24 Aktualizacja: 06/07/2025 14:50
Reklama

Komentarze opinie

  • Awatar użytkownika
    mitex - niezalogowany 2025-07-06 17:04:07

    Ten komentarz jest ukryty - kliknij żeby przeczytać.

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis
  • Lucy - niezalogowany 2025-07-06 17:52:51

    Ten komentarz jest ukryty - kliknij żeby przeczytać.

    • Zgłoś wpis
  • Awatar użytkownika
    Przewodniczący komisji - niezalogowany 2025-07-06 19:36:22

    Ten komentarz jest ukryty - kliknij żeby przeczytać.

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis
  • Awatar użytkownika
    Tuptustuptusowy - niezalogowany 2025-07-07 16:28:22

    Ten komentarz jest ukryty - kliknij żeby przeczytać.

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo checkPRESS.pl




Reklama
Wróć do